Kesztölc Kestúc

keresés

Kesztölci ritmusok, ízek, legendák, hangulatok. Bulizene Tóth Tiborékkel, harmonikapárbaj, előadás Kesztölc történetéről és a környék gyógynövényeiről, krumplibaba kóstoló, fröccsterasz, tűzoltó bemutató.

Délután négytől gyerekprogramokkal várjuk a legkisebbeket. A kesztölci önkéntes tűzoltók ifistái látványos bemutatóval készülnek, és megnézhetjük a tűzoltóautóikat és az eszközeiket. Az utánpótlás focicsapat labdát pattogtat. Pajor Éva és Végh Sándor kézműves foglalkozást tart a gyerekeknek.

Öt órakor a Művház színpadán fellép az esztergomi Musical Academy. Látványos show-t, szép énekeket, táncot igérnek.

Hat órától előadásokat hallgathatunk. Makovics János verseit Kara József olvassa fel. Csapó Csaba történész Kesztölc százötven évvel ezelőtti történetéből villant fel érdekes, vicces eseményeket. Ezután ismét Kara József lép a színpadra, és Bárkányi Valkán Zoltán a fesztiválra írt novelláját adja elő. Megyesi Éva kertész a Pilis gyógynövényeiből, szép virágaiból tart bemutatót gyakorlati tanácsokkal.

Közben a Művház udvarán kesztölci finomságokat kóstolhatunk. A Duna TV Ízörzők műsora számára elkészített tepsis krumplibabát most élőben is megkóstolhatjuk. Kara Erika virágsütiket süt, és megkóstolhatjuk legújabb különlegességüket, a Kesztölci tapéta fagyit is. Hering Csabi grillkolbászt fog sütni. A  Kostel különleges koktélokkal várja a vendégeket. A Szivek Pince erre az alkalomra tartogatott borkülönlegességet kínál, és természetesen fröccsöt. A Pilisi Levendula új gyógynövényes szörpkollekcióját a fesztiválon kóstolhatjuk meg először.

Újra kapható lesz a Kesztölc póló, és a faluról szóló könyvek. Erre az alkalomra jelenik meg az Ízőrzők című műsor kesztölci receptfüzete, amit a fesztiválon lehet majd megvenni.

Hét órakor a népzenei blokkunk Kochnyák Ági szóló énekével kezdődik. Ezután indul a harmonikapárbaj: testévtelepülésünk, a szlovákiai Mocsonok férfikórusa, Geiszler Dóri és Nagyvári Lajos lépnek fel. Akik ott voltak a tavaszi támogatói esten, emlékezhetnek, hogy milyen felszabadult örömzenét hoztak össze együtt..

Nyolckor következik az est legnagyobb látványossága, Fekete Inez hastáncbemutatója és a kesztölci zumbás lányok bemutatója.

Kilenctől önfeledt bulizene Tóth Tibor új zenekarával, Szalai Zsófival, Huszár Vikivel és Szekeres Attilával. 

Borítókép: Kara István fényképe