Kesztölc Kestúc

keresés

Kérem, minél nagyobb számban vegyünk részt vasárnap a voksoláson és szavazzunk nemmel!

Tisztelt Kesztölciek!

Október másodika a szavazóurnákhoz szólít mindnyájunkat. Mi a népszavazási kérdés lényege? Akarjuk-e hogy mások döntsék el kikkel kívánunk együtt élni?

Néhányan arra hivatkoznak, hogy Szent István is a más nyelvűek, más fegyverzetet hordozók befogadására buzdított. Csupán azt felejtették el, hogy azok az idegenek ugyanannak az európai, keresztény kultúrának tagjai voltak, beilleszkedni, együtt tevékenykedni, alkotni, értékeinket védeni akartak.

A most jövő idegenek az őket már évtizedek óta befogadó országokban tapasztaltak szerint generációkon keresztül elkülönülnek, az alkalmazkodást a befogadóktól várják a befogadottak.

Történelmünkben a töröknek hívott Európa ellenes mohamedán terjeszkedés elleni küzdelem idején hősiességre, áldozatokra volt szükség. Ma elegendő, ha mi késői utódok kimozdulunk és nem szavazatunkkal jelezzük, hogy magunk akarunk a befogadásról dönteni, így tudunk képletesen őseink szemébe nézni..

Várainkban gyakran idegen zsoldosok is voltak a kivérzett helyiek pótlására. Vallonok, flamandok és más népek fiai, akik miatt nem egy erősség veszett el, nekik nem volt hazájuk ez a föld. Ma „vallonföldről”, külföldről akarják megmondani mit kell tennünk.

Kérem minél nagyobb számban vegyünk részt vasárnap a voksoláson és szavazzunk nemmel!

Tisztelettel:

Vöröskői István
polgármester

Kesztölc, 2016. szeptember 30.

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.