Kesztölc Kestúc

keresés

Fények, forralt bor, finom rétesek, hegedûszó, csengõ énekhangok, korcsolyázás, csodaszép kézmûves termékek! Ez vár bennünket Dorogon advent idõszakában a Zenepavilonnál.

Ahogy nemrégiben beszámoltunk róla, jégpálya nyílt Dorogon a Zenepavilonnál. A város adventi programokat is tervez a térre.

November 26-án - advent elsõ szombatján - már 9 órától korcsolyát húzhatunk a lábunkra, hogy kipróbáljuk a 200 négyzetméteres ingyenesen használható mûjégpályát. Akinek nincs otthon a téli holmik között korcsolyája, kölcsönözhet a pálya melletti faházban, köszönhetõen a Sítechnika Kft.-nek. 
A korcsolyázás mellett 16 órától kézmûves remekek csodálhatunk, vásárolhatunk dorogi és környékbeli termelõktõl, készítõktõl. Lesznek méz különlegességek, adventi koszorú alapok, díszek, fából, szövetbõl, fémbõl, fából és üvegbõl készült, gravírozott ajándéktárgyak.

jgplya.jpg

 Tavaly is népszerû volt advent idején a kocsolyapálya - az idén háromszor akkora területen csúszkálhatunk a Zenepevilonnál


Megkóstolhatjuk Puksa Edit különleges réteseit, de idén sem maradhat el a sült kolbász és a forralt bor sem. 
Az adventi idõszakban szombat délutánonként mûsorokkal, érdekes programokkal kedveskedünk az érdeklõdõknek. December 3-án Kovácsné Fódi Krisztina kórusvezetõ, városunk Rauscher-díjas mûvésze, a Zrínyi-iskola gyermekkórusával érkezik a Zenepavilonhoz, hogy karácsonyi énekekkel tegye még hangulatosabbá a várakozás idõszakát. De lesz meglepetés is!szeretetlnc1.JPG

 Szeretetlánc - az idén is szép ajándékokkal készülnek az óvodák

December 10-én immár ötödik alkalommal rendezik meg a dorogi óvodák - szintén a Zenepavilonnál - a Szeretetlánc elnevezésû jótékonysági adománygyûjtõ rendezvényüket. Az óvodások, szüleik és a kreatív óvónõk már hetekkel a program elõtt készítik a karácsonyfa díszeket, apró ajándéktárgyakat, hogy saját intézményük alapítványának gyûjthessenek a nemes akciónapon. Az idén sem marad el a betlehemes játék és a szeretetláncot is még nagyobbra szeretnék fûzni.

December 17-én a vásár ideje alatt megtekinthetik a dorogi intézményekben - óvodákban, iskolákban - ezekben a hetekben készülõ Betlehemeket, amelyek a Zenepavilonban lesznek kiállítva. Az estet a mûvelõdési házban a Karácsonyi Gála zárja, ahol az Erkel Ferenc Zeneiskola Halleluja Kórusa lép színpadra. Délután, a Gála elõtt egy érdekes programot szervezünk, de ez egyelõre legyen meglepetés

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.