Kesztölc Kestúc

keresés

A hétvégén és a búcsúban is gyűjtik az aláírásokat a tervezett Telenor torony ellen. Az előzetes becslések alapján több száz aláírásra is lehet számítani. A képviselőtestület támogatja a kezdeményezést, Vöröskői István polgármester vállalta, hogy továbbítja a petíciót az eljáró hatóságnak és Dr. Völner Pál országgyűlési képviselőnek.

A Kesztölcért, Faluért Egyesület nyílt levélben fordult Vöröskői István polgármesterhez. Polgármesterünk válaszában támogatásáról biztosította kezdeményezést. 


Tisztelt Sasváriné Borbíró Katalin!

Köszönettel vettem a Kesztölcért, Faluért Egyesület nyílt levelét. Az Önök által megfogalmazott célokkal egyetértek. 2016 november 16-án egyeztettünk az önkormányzati képviselőkkel, és többségi döntéssel arra az álláspontra jutottunk, hogy a tervezett adótorony megépítése ellen megfogalmazott petíciót támogatjuk. Abban is megállapodtunk, hogy megvizsgáljuk Kesztölc Község Településrendezési Tervének módosítási lehetőségeit, hogy elejét vegyük a nemkívánatos építkezéseknek.

Kérésüknek megfelelően az aláírt petíciót eljuttatom az eljáró hatóságnak és Dr. Völner Pál országgyűlési képviselőnek.

A Kesztölcért, Faluért Egyesület munkájához sok sikert kívánok. 

Kesztölc, 2016. november 18.

 

Üdvözlettel,

Vöröskői István

Kesztölc Polgármestere


A petícióval aktivisták kopognak be a házakhoz, valamint a következő helyeken lehet aláírni: Erika Cukrászda, Káosz Vegyesbolt, Kínai Üzlet, a Faház melletti trafik, Mónika cukrászda. 

Pénteken aktivisták élőláncot szerveztek a tervezett torony helyszínére.

Dobák István, a Kesztölci Sportegyesület lemondott, de még hivatalban lévő elnöke felhívta az egyesület tagjait, hogy írják alá a nyilatkozatot. Az aláírásgyűjtést a Kesztölcért, a Faluért egyesület is támogatja.

 

Korábban Piliscséven is megakadályozták egy távközlési torony felállítását. Az akkori csévi szervezők ellátogattak Kesztölcre, és támogatásukról biztosították a tiltakozókat.

A tiltakozásra a  környékbeli sajtó is felfigyelt. A Szeretgom "Kesztölc nem kér a Telenor toronyból" címmel közölt cikket. A Civilhetes portál azt emeli ki, hogy "Ez az egész csak azért derült ki, mert környékbeliek felfigyeltek az építkezésre."

 

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.