Kesztölc Kestúc

keresés

A kesztölci fejlesztésű alkalmazással a Magyar Pálos Rendnek az volt a célja, hogy lelkiségüket megosszák mindazokkal, akik keresik Istent, és érdeklődnek a rend iránt. Radovics Istvánné riportja Márianosztráról

Ünnepélyes megemlékezés helyszíne volt a Magyarok Nagyasszony Bazilika Márianosztrán. A Boldog Özséb megemlékezés résztvevői ünnepi szentmisén vettek részt, amelyet Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök tartott a pálos atyák közreműködésével.

A szentmise szónoka Darvas Kozma József csikszeredai plébános, pálos konfráter kiemelte Boldog Özséb Klasrompusztán végzett rendalapító munkáját, amellyel történelmet írt, és létrehozta az egyetlen magyar alapítású szerzetesrendet. Kiemelte azt is, hogy a rend kétkezi munkával tartotta el magát, és a fennmaradásuknál nagy szerepe volt a könyvnek, az olvasásnak és az önfenntartó munka tiszteletének.

A mise végén a rendfőnök Csóka János a rendet népszerűsító okostelefonos alkalmazást megköszönte Nyírő Andrásnak, aki cégével, az Appsters Kft-vel fejlesztette az applikációt. Az alkalmazással a Magyar Pálos Rendnek az volt a célja, hogy lelkiségüket megosszák mindazokkal, akik keresik Istent, és érdeklődnek a rend iránt. A napi gondolatokat, elmélkedéseket pálos szerzetesek és szerzetesnővérek, valamint a világban e lelkiség szerint élő barátaik gyűjtötték és írták.

Az ünnepi megemlékezés szól arról a tizenhat magyar pálos szerzetesről is, akik 1382-ben indultak el Márianosztráról , és megalapították a Jasna Gora-i kolostort amely Czestohowa -ként lett ismert búcsújáró hely. Ma  megtiszteltetés volt kesztölciként ünnepelni.

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.