Kesztölc Kestúc

keresés

Elkészült Fekete Márk Wörky első 2017-es klipje. Tizenkilenc éves, elszánt és ambiciózus. A kesztölci rapperrel Minczér Heni beszélgetett.

Fekete Márk vagyok alias "Wörky". 1998-ban születtem, tehát most lettem 19 éves. Azóta itt is lakunk,szóval születésem óta Kesztölcön élek..

Mit takar a Wörky név?

Ez jó pár évre nyúlik vissza. Kellett egy név, mindenkinek van művészneve, én sem akartam simán Márk lenni..:D Akkoriban kezdtem el szövegeket írni (kb 2010-ben). igen 12 évesen..:D  Így tényleg kellett hogy valami mögé bújhassak. Vicces, mert csak egyszerűen Google fordítóztuk a szavakat magyarról-angolra, tehát semmi köze hozzám. Work ami angolul annyit tesz hogy munka. Igy ez lett, hiszen mindig ábrándoztam hogy majd ez lesz a melóm, de csak hobbi :D ) Aztán kiejtés szerint ebből lett a Wörky. Mára meg kb. az ismerőseim 70%-a így hív. (szóval a becenevem is ez lett)

Mikor és hogyan jött képbe a rap?
  
Tizenkét éves voltam mikor igazán elvitt ez a stílus. Hallgattam különféle előadókat,aztán bólogattam rájuk. Külfölditől a hazai rap zenéig.
(mint kb mindenki más aki ezen a pályán van.) Aztán annyit hallgattam,és úgy megfogott  ez az életérzés,hogy én is ezt akartam csinálni..
  
Van már albumod? 

Nincs még albumom,de a közel jövőben elképzelhető hogy ha nem is kézzel fogható,hanem online formában összedobok valamit.

Milyen szerepet tölt be a zene az életedben?

Sok hétvégén úton vagyok miatta mostanság. Stúdió,videók stb..és ezt mind a fővárosban kell megtennem, szóval utazok jobbra-balra :D Kezdem egyre komolyabban venni,és művelni a dolgot.. Nekem ez a hobbim, és a kikapcsolódásom egyben. Míg másnak a foci,nekem a zene. Míg más úgy vezeti le a feszültséget hogy üti a falat, én írok 1 zenét..

Kik inspirálnak a zenei életből? 

Sok mindenkit hallgattam sorolhatnék előadókat reggelig,de nem teszem..
Magamat inspirálom,hogy legyen elég kitartásom..

Egyedül írod a szövegeid?

Természetesen! Mindig akad mondanivaló. Gondolj csak bele milyen lenne a dal ha más írja meg helyetted. Elvesztené az értékét.

Az alapok is sajátok?

Zenei producerektől szoktam vásárolni..

Kikkel csináltál közös dalokat? Van kedvenced?

Sok közös zeném nincsen senkivel,csak pár barátommal.. De a közeljövőben fognak érkezni olyan dalok is,amiben nem csak
én leszek..
Mi szerinted a legfontosabb ebben a szakmában?

Legfontosabb a mondanivaló. Mindíg tudj miről beszélni a zenédben. Add magad, ne azt amit mások elvárnak. Bár ha pénzre vágysz, akkor nyilván követni kell a trendet. A kitartás mindenképp, hisz ez a zenének egy olyan műfaja, ami rétegzene, és annyian űzik manapság,hogy nehéz észre venni
a tehetséget.

Mi a célod a jövőben?

A célom az hogy megfeleljek magamnak, minél jobb zenéket csináljak,
minél több emberhez eljusson amit csinálok,még akkor is ha ez
rengeteg energiát, időt, és pénzt igényel. De ezt vissza adja az,amikor látod mennyi pozitív vissza jelzést kapsz. Nyilván vannak olyan is akiknek nem tetszik a dolog,de hát semmi sem tökéletes...Csinálom amibe belekezdtem.

Olvasta már?

"Költőnk és kora" vetélkedő

FELHÍVÁS 2021. A  Vörösmarty Mihály Könyvtár és a Tarsoly Ifjúságért Egyesület a hagyományoknak megfelelően a költészet napja alkalmából harmincadik alkalommal hirdet "KÖLTŐNK ÉS KORA" címmel vetélkedőt középisk...

Makovics János : Téli gondolatok

Hosszabbodnak a nappalok, réméjszakák árnyai kísértenek, havas napfénycsillogás vakító tisztasága,elkábít varázsával. Télies napok múlatnak jeges tekintetek...

Zoltán Bárkányi Valkán: Kara néni karácsonya

A károgó varjak, a bánat madarainak csapata a falu fölött egyenesen a katolikus templom felé szállt, és elkezdett körözni a torony körül. Kara Ilcsa néni önkéntelenül is abbahagyta a seprést az...

Ünnep közeleg

Makovics János : Ünnep közeleg   December elhozta szokásos ünnepeit. Más lett azonban a világ, alapjaiban. Vírusok , háborúk, vallások, politika mind – mind megosztja emberségünket. Ám van remény eme hónapban pár napra...

Makovics János : Ünnep közeleg

December elhozta szokásos ünnepeit. Más lett azonban a világ, alapjaiban. Vírusok , háborúk, vallások, politika mind – mind megosztja emberségünket. Ám van remény eme hónapban pár napra, feledni mindazt mi fájó, rossz. Kará...