Kesztölc Kestúc

keresés

A falusi postáknak más a hangulatuk mint a városiaknak. A kesztölci posta megőrizte falusias hangulatát, és itt (is) találkoznak ismerősök, és elbeszélgetnek, míg sorra kerülnek.

A falusi postáknak más a hangulatuk mint a városiaknak. Nálunk a kocsma helyén volt a posta. Jó ideje új helyre költözött, ami szerencsére a főútvonalon van. Végre megcsinálták a parkolót is előtte, mert feleslegesen volt egy árok, amit lebetonoztak. Most van parkoló az autóknak, de sokszor így is túl sok autó áll zavarva a közúti forgalmat.

A posta az évtizedek során átment pár alakításon. Ma már nincs utcai és bent a helyiségben sem nyilvános telefon, ami azért furcsa, posta előtt lehetne nyilvános fülke. A belső átalakítások is folyamatosak voltak, ma már üvegfal választja el a dolgozókat és a betérőket, és szinte bármikor megy az ember, majd mindig van valaki a postán, hiába megnőtt a lakosság száma.

Sok szolgáltatásban fejlődött, a kornak megfelelő követelményeknek. Valamikor írtam egy országos hetilapban "Számítógép és szeneskályha" címmel a postánkról,mert nem volt központi fűtése, ma már az is van, és le is lehet ülni két kis székre ha túl sokan vannak.

A kesztölci posta megőrizte falusias hangulatát, és itt (is) találkoznak ismerősök, és elbeszélgetnek, míg sorra kerülnek. Van belső udvara és nagy kerítése is, ami amúgy már festésre szorulna, de fő hogy a postai szolgáltatások megfelelően működnek. Az ott dolgozók is mind nagyon kedvesek, előzékenyek, és ha valamit nem értenek az emberek, segítenek amiben tudnak. Tisztelet munkájukért.

Olvasta már?