Kesztölc Kestúc

keresés

A dorogi könyvtár korszerű, kellemes intézmény, kényelmes, szellős terekkel. A könyvtárosok kedvesek, a gyűjtemény nagy. Itt érdemes tanulni, dolgozni, ez a könyvtár nagyon jó hely.

A régi könyvtárat Arany Jánosról nevezték el,és a bejárata is máshol volt mint a mostaninak. 2014 szeptemberében a Bányásznapon adták át a felújított létesítményt. A főépület megmaradt, de renoválták, átalakították, és az új könyvtár neve: Csáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény.

A Helytörténeti Gyűjtemény megtekintéséhez előre be kell jelentkezni. A bejárat egy előcsarnokba vezet, ahol turisztikai iroda van, prospektusok, miegymások. Dorog városáról konkrétan nincs prospektus, de az ott dolgozó azt mondta talán lesz már, mert nagyon kellene.

Balra nyílik a könyvtár helyisége, ezt teljesen átalakították. Átláthatóbb, levegősebb. Az emeleti kézikönyvtárat megtartották. Megmaradt a folyóiratok, lapok, újságok helye, ahol kényelmesen lehet olvasgatni.

Lehet internetezni is, egy sorban vannak elhelyezve a számítógépek. Hiányolom, hogy nincs elválasztófal a gépek közt, így a szomszéd átkandikálhat, ez zavaró.  

A könyvtár gyűjteményében 30.000 könyv található. Hat könyvtáros végzi a munkáját, nagyon kedvesek, segítőkészek. Tartanak író - olvasó találkozókat is. Nem csak dorogiak hanem kesztölciek és a környező települések lakói is bejárnak. Dorog büszke lehet erre a létesítményre.

Olvasta már?