Makovics János tudósítása: Igazi forró kánikulai nap volt ,melyen Nyírő András - őstermelő - megmutatta – bemutatta az általunk is ismert, de mint kiderült mégsem annyira ismert levendula „világát”. 

Egy bejegyzés a vendégkönyvbe :)

Sok érdeklődő jött el, és András nekünk „amatőröknek” is érthetően, és nagyon kedvesen mesélt eme növény mibenlétéről, történetéről, termesztéséről, és sok új érdekes dolgot is megtudhattunk, amit eddig nem. Hogyan kell telepíteni, szaporítani, müvelni, és bizony sok munka van vele, és már hosszú évek óta foglalkozik evvel.  

A kertben szép sorban nyíltak a levendulák, palánták is voltak, és lehetett vásárolni is. Ismeretterjesztő szórólapokat is kaptak az érdeklődők, melyekből sokféle receptet megtudhatunk,és egyébb dolgokat is a levenduláról, és ajándékba „Kesztölc „ címü kis füzetecskét is, ami nagyon érdekes és hasznos kiadvány, remélhetőleg kapható lesz majd „valahol” a faluban is. Ezenkívül a Szivek pincészet kis füzetecskéjét is megkapták az érdeklődők, ők is bemutatkoztak boraikkal: természetesen vásárolni is lehetett mindenből.

Lent a pince hüvösében megkóstolhattuk a különböző italokat, jómagam életemben először ittam ilyet, kellemesen csalódtam benne : az Erika Cukrászda levendula tartalmú süteményeket készített, több féle volt, és finomak.

Nagyon kellemes, hangulatos volt ez a délután, és a szellemnek ép úgy mint a testnek, üdítő volt : élményekben és emlékekben gazdagon távozott innen, aki eljött a nagy kánikula ellenére is.

Olvasta már?

Adventi gondolatok

Kedves Kesztölciek! Visszatekintve a korábbi évekre elmondhatjuk, több mint egy évtizede rendezték a kesztölci önkormányzatok az Adventi Vasárnapokat.

Makovics János : Idősek napja.

Kesztölc Község Önkormányzata és a Kesztölci Szlovák Önkormányzat nevében hosszú, boldog életet és jó egézséget kívánunk ! - olvashatták a 70 év fölöttiek, akik most a járványveszély miatt az elmaradt szokásos műsoros vacsora helyett házhozszállít...

Köszöntő

Mai nap Idézete: „ Ha elfáradtál, mert elmúltak az évek, ne  csüggedj,  keress a korodnak megfelelő szépet”   Kedves Kesztölci Idősek!   A mai napon, az egész világon Önöket ünneplik. Önkormányzatunk is ...