Magánterületen, 30 méter magas távközlesi torony épül Kesztölcön, a focipálya mellett. Az építései engedélyt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság adta ki.

Az adótorony magánterületen épül.

A távközlési tornyok építésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ad ki építési engedélyt.

Az NMHH állami szerv, amely kiemelt közfeladatot lát el, így speciális jogköröket kap az államtól.

Az önkormányzat nem hozhat olyan rendeletet, hogy akadályozza a kiemelt állami feladatok megvalósulását.

Az eljárás során Kesztölc  Önkormányzatának arról kellett nyilatkoznia, hogy korábban, az előző években nem hozott olyan rendeletet, ami akadályozná ezen a magánterületen az építkezést. Ezt az előzetes szakhatósági állásfoglalást kellett kiadnia az önkormányzatnak.

Az NMHH építési engedélyét cikkünkhöz mellékeljük.

Olvasta már?

Adventi gondolatok

Kedves Kesztölciek! Visszatekintve a korábbi évekre elmondhatjuk, több mint egy évtizede rendezték a kesztölci önkormányzatok az Adventi Vasárnapokat.

Makovics János : Idősek napja.

Kesztölc Község Önkormányzata és a Kesztölci Szlovák Önkormányzat nevében hosszú, boldog életet és jó egézséget kívánunk ! - olvashatták a 70 év fölöttiek, akik most a járványveszély miatt az elmaradt szokásos műsoros vacsora helyett házhozszállít...

Köszöntő

Mai nap Idézete: „ Ha elfáradtál, mert elmúltak az évek, ne  csüggedj,  keress a korodnak megfelelő szépet”   Kedves Kesztölci Idősek!   A mai napon, az egész világon Önöket ünneplik. Önkormányzatunk is ...