Nyilvánvaló hogy sokan ismerik, mégis kérem, röviden mutatkozzon be!

Nádasi István vagyok, a New Jump énekese, immár egy kisfiú édesapja, hobby „fotós” életművész .

Több skálán tevékenykedik. Szeret fotózni és nagyon népszerűek a képei, saját oldala is van. Miként kezdődött ez a szenvedély, és voltak-e sikerei?

A fotózás is a zene terméke nálam! A zenekarnak sok olyan időszaka volt, (jelenleg is pont ez van) hogy valaki kiszállt, jött a helyébe más, nem működött, jól van, hagyjuk, feloszlottunk, összeálltunk, megint szétmentünk! És ezekben a feloszlásos, nem zenélős időszakaimban mindig kellett, ahol, amiben ki tudom fejezni a művészi vénám, ha így tetszik, és ezek közül egy ilyen a fotózás is. Voltak-e sikerei? Vannak, akiknek tetszik némelyik képem, számomra nem is ez a fontos.

Nem tervezi, hogy képeiből kiállítást rendezne?

Kiállítás, hmm ilyenen még soha nem gondolkodtam.

Van- (volt) egy együttes, ami nagyon népszerű volt, és sokaknak tetszett : mikor, hogy jött létre,mi rövid története "megszületéséről"?

„Van - (volt) egy együttes, ami nagyon népszerű volt,” Itt a kulcsszó, a volt! Mostanság sokszor már közönség nélkül játszottunk! A zenekar nagyon hosszú múltra tekint vissza, így nehéz lenne pár szóban leírni kvázi 20 év történéseit, alakulását, de ha szeretnéd egy hosszabb kivesézős beszélgetésbe bele mehetünk egyszer:)

Milyen sikerei, fellépései voltak, és önálló lemezük van-e?

Mi miden egyes koncertet sikerként éltünk meg, ahol nem dobáltak meg paradicsommal: D

A viccet félre téve, ez tényleg így volt, legalább is számomra, aztán a többiek nevében nem nyilatkozhatok.  A lemez pont most jelent volna meg, a premier records gondozásában, mikor úgy alakultak a dolgok, hogy ezt így, ebben a formában nem folytatjuk, így most nem is tudom, megjelenik ezen anyag egyáltalán, vagy mi lesz vele!

Mi a helyzet most a zenekar dolgait illetően? Mennyit tudhatunk a "belső" ügyekről, s lát-e esélyt arra, hogy lesz valami előnyös változás?

Belső ügyek? Előnyös változás? A jó ég tudja! Valahogy mindig alakult a zenekar élete, gondolom most sem lesz vége, mi már nem tudunk zenélés nélkül létezni, de nem is tudjuk bizonyos dolgok elébe helyezni, gondolok itt ilyenekre, hogy család STB STB. A mostani dobosunk az életét tette a zenélésre és ezt várta tőlünk is, de nekünk ez így nem megy, mi „hobby zenészek vagyunk”. Szeretnénk az a néhány vidéki srác lenni, akik egyszerűen csak öröm zenélnek, mindenféle világot jelentő deszkák utáni áhítozás nélkül! Zenélni, mulatni, szórakoztatni!

Előnyös változás az is, lehet, hogy pont ma beszéltünk Balázzsal és Konival, hogy azért néha összeülhetnénk jamelgetni akár egy unplugged témázgatásra, aztán valami biztos születik.

Mennyire ismeri és tartja a kapcsolatot "kollégáival" fotós és zenei s egyéb téren?

Sok zenész kollégával jóban vagyok (vagyunk). Fotósokkal szintúgy, bár a mai világban már szinte mindenki „fotós”.

(Később majd részletesebb interjú "születik"  az együttes 20 éves történetéről.)

 

 

Olvasta már?

New Jump

Pálvölgyi István - dob Dózsa Balázs:Bass  Kara Zoltán (Koni) - gitár Kiss Virág - vokál Nádasi István - ének és szöveg