Gyerekkoromban ez volt az általános iskola : akkoriban nem csak délelőtt, de délután is volt tanítás, felváltva. Középen volt a folyosó,és két oldalt egy- egy iskolaterem, és volt egy udvar, ahol a szünetekben játszhattunk.

Nagyon sok emlék, jó és rossz egyaránt fűz ehhez az épülethez. Akkoriban sokan dolgoztak az iskola külső- belső javítgatásaiban "kommunista műszakban" felajánlásképpen, ingyen, így az én apám is.

Az iskola nagyon sok gyermeket látott falai közt, nemzedékek hosszú sora nőtt itt fel, és életreszóló élményeket szerzett.1894 - 1994 írja egy emléktábla Madách idézettel.

A másik emléktáblán pedig az olvasható, hogy "Kesztölci helytörétneti és bányászati eszközök gyűjteménye. 2014. Ugyanis ma már ez található az épületben, és csak a jobb oldali teremben látható a kiállítás mely bemutatja és átfogó képet ad az adott történelemről. Érdemes megtekinteni, bár gazdagabb is lehetne a kiállítás anyaga, reméljülk bővülni fog.

Olvasta már?

Kesztölc dűlőnevei

Szombaton, a Csillaghullás Minifesztiválon mutatják be Radovics Istvánné Kesztölc története című új könyvét. Az első 100 vásárló poszteren is megkapja a dűlőnevek színes térképét. A könyv ára 2500 Ft. Részlet a könyvől.