Kesztölc Kestúc

keresés

Csapucha Katalin - a csévi művház vezetője szerint alapjaiban változott meg a képhez, a fotóhoz való viszonyunk. Régen egy dobozban elfértek a féltve őrzött családi fotók, és téli estéken anno nézegették is. Ma már olyan mennyiségben ömlik a fotó az emberek látóterébe, hogy nem képesek feldolgozni, és csak a mának az itt és mostnak és a közösségi oldalaknak készülnek.

2016.október 7-én délután a Művelődési Házban "Zárt kapuk,nyitott ablakok" című fotókból álló kiállítás nyílt meg. Klinger Ágnes rövid beszéde után egy szép vers következett, Rahberger Karina előadásában, Sík Sándor: Este az ablakban című verse.

Ezután Fehér Péter a tatabányai Vértes Agórája turisztikai és térségi csoportjának a munkatársa tartott beszédet. Rögtön avval kezdte, hogy idefelé jövet milyen szép volt a nap ragyogása és folytatta érdekes beszédét, amit szívesen hallgatott az összegyűlt baráti csoport.

60 képből válogattak ki 45 fotót, melynek témája hétköznapi, ám egyben nagyon tág fogalmat szimbolizál. Ezt már Csapucha Katalintól hallhattuk, ő folytatta a megnyitó beszédet, és nagyon meghatóan, líraian beszélt. "Zárt kapuk, nyitott ablakok" : a befogadás és a kitárulkozás,illetve annak ellenkezője is, és a világhoz való viszonyunk a magunk realista hétköznapiságában bizony ilyen. Zárt és nyitott, és a képek melyeket láthattunk, elgondolkodtatóak.

Csapucha Katalin - a piliscsévi művelődési ház vezetője - mondta : alapjaiban változott meg a képhez, a fotóhoz való viszonyunk, hiszen "régen" egy dobozban elfértek a féltve őrzött családi fotók, és téli estéken anno nézegették is. Öröm volt hallgatni ahogy röviden felvázolta a fotózás "történetét" és annak hatásait az emberekre. Ma már olyan mennyiségben "ömlik" a fotó az emberek látóterébe, hogy nem képesek feldolgozni, és csak a mának az itt és mostnak és a közösségi oldalaknak készülnek. De nem akart siránkozni, örül hogy ez a kiállítás létrejött, és vannak művészi fotók, melyek nyomot hagynak az emberekben.

Díjazottak: Hagymási Bence Nézőpont című alkotása, különdíjat nyert Capu Dominte Kukoricamorzsolás című fotójával. Fehér Péter elmondta még, hogy lesz folytatása ennek a dolognak, reméljük időben tudni fogunk róla. Ugyanis sajnos kesztölci nem szerepelt a kiállítók közt, pedig van a falunkban is néhány nagyon remek fotós, bízunk abban hogy a következő pályázaton ők is indulnak majd.

A kiállítást szponzorálta az Erika Cukrászda és a Szívek pincészet, köszönet a támogatásért. Maga a kiállítás október 28 - ig tekinthető meg a Könyvtár nyitvatartási ideje alatt. Érdemes benézni, mert egy kép többet mond száz szónál , és ez itt is nagyon igaz.

Olvasta már?