Május 28-án rendezik a Kinizsi teljesítménytúrát. A 100 kilométeres gyaloglás résztvevői a Kétágú hegynél jönnek le a kék túra útvonalán Kesztölcre. A frissítési pont a csurgói buszmegálló mellett lesz,

A 35. alkalommal megrendezett túra során a nevezőknek 24 óra alatt kell teljesíteniük a teljes távot. Az elsőket dél körül várják Kesztölcre a szervezők, a frissítési pont délután 4-kor zár majd a csurgói buszmegálló melletti tisztáson. 

Az Önkormányzat idén először megállapodást kötött a túra szervezőivel, ennek keretében a programfüzetben feltüntetik Kesztölcöt a támogatók között. Az Önkormányzat vizet, és szemétszedést biztosít a frissítési ponton. 

A nemrég alakult Kesztölci Borklub szintén kitelepül a frissítési pontra, és pogácsával, fröcssel, levendulaszörpplel várják a turistákat. Az Akácos út 28-nál locsolócsővel és ingyen vízzel várják a vándorokat.

A teljes útvonal: Békásmegyer – Nagy-Kevély – Kevély-nyereg – Hosszúhegy – Pilis-nyereg – Kétágúhegy – Kesztölc, csurgói buszmegálló - Dorog, sorompó – Nagy-Gete – Horgásztó – Hegyes-kõ – Mogyorósbánya – Öreg-kõ, pihenõ – Péliföldszentkereszt – Pusztamarót – Gerecse, egyházi üdülõ – Bányahegy – Koldusszállás – Kis-rét – Szent Péter templomrom – Baj – Tata.
Táv: 100 Km Szint: 2930 m Szintidõ: 24 óra

A regisztráltak fele az első negyven kilométeres szakaszt teljesíti, Dorogig.

Olvasta már?

Adventi gondolatok

Kedves Kesztölciek! Visszatekintve a korábbi évekre elmondhatjuk, több mint egy évtizede rendezték a kesztölci önkormányzatok az Adventi Vasárnapokat.

Makovics János : Idősek napja.

Kesztölc Község Önkormányzata és a Kesztölci Szlovák Önkormányzat nevében hosszú, boldog életet és jó egézséget kívánunk ! - olvashatták a 70 év fölöttiek, akik most a járványveszély miatt az elmaradt szokásos műsoros vacsora helyett házhozszállít...

Köszöntő

Mai nap Idézete: „ Ha elfáradtál, mert elmúltak az évek, ne  csüggedj,  keress a korodnak megfelelő szépet”   Kedves Kesztölci Idősek!   A mai napon, az egész világon Önöket ünneplik. Önkormányzatunk is ...