Szombat délután 1400 turista kapott fröccsöt, szörpöt és pogácsát a Kesztölci Borklub támogatásával. A Kinizsi 100 gyaloglói Dorog felé folytatták útjukat, áthaladnak a Getén, éjjel átvágnak a Gerecsén, és vasárnap hajnalban érik el céljukat. 

A csurgói buszmegállónál kialakított frissítési ponton a Szivek Pince, az Erika Cukrászda és a Pilisi Levendula felajánlásaiból ingyen kaphattak a turisták. Az Önkormányzat vizet és helyet biztosított a rendezvényhez.

Rozé és fehér fröccsöt, levendulaszörpöt, az ínyenceknek levendulás rozéfröccsöt kínáltak a borklubosok. Kilométerekkel korábban már hirdették az okospogácsát, ez rozmaringos, és levendulás ízesítésű káposztás pogácsa volt. Több, mint 50 liter bor, 12 liter levendulaszirup, 10 ballon szóda és 13 kg pogácsa fogyott.

A Kinizsi 100 Budapesttől majdnem Tatabányáig tartó útvonalán Kesztölc a 35. kilométernél van. Az elsők már reggel 10 előtt megérkeztek hozzánk, de a többség dél és négy óra között haladt át. 

A frissítési ponton kesztölci népviseletbe öltözött fiatalok és a Kesztölci Borklub tagjai szolgálták ki a túrázókat. Sokan fényképezkedtek velük, és megosztották képeiket a Facebookon. 

 

Olvasta már?

Adventi gondolatok

Kedves Kesztölciek! Visszatekintve a korábbi évekre elmondhatjuk, több mint egy évtizede rendezték a kesztölci önkormányzatok az Adventi Vasárnapokat.

Makovics János : Idősek napja.

Kesztölc Község Önkormányzata és a Kesztölci Szlovák Önkormányzat nevében hosszú, boldog életet és jó egézséget kívánunk ! - olvashatták a 70 év fölöttiek, akik most a járványveszély miatt az elmaradt szokásos műsoros vacsora helyett házhozszállít...

Köszöntő

Mai nap Idézete: „ Ha elfáradtál, mert elmúltak az évek, ne  csüggedj,  keress a korodnak megfelelő szépet”   Kedves Kesztölci Idősek!   A mai napon, az egész világon Önöket ünneplik. Önkormányzatunk is ...