Az 1980-as évek legendás tv-bemondónője, Endrei Judit a Művházban találkozott a kesztölciekkel május 29-én. Makovics János fotói.

Endrei Judit büszkén mondja, hogy 65 éves elmúlt, megtalálta ennek az életkornak a szépségeit is. Mosolyogva nyugtázta, amikor vendéglátója, Nyírő András elmondta, hogy talán a hegyi levegő teszi, de a kesztölci nyugdíjasok fiatalosak és aktívak. Endrei Judit azzal biztatott mindenkit, hogy számára az igazi szabadság kora a nyugdíjjal jött el. Addig mindig akadt valaki, aki megmondta, hogy mit kell csinálnia, de most végre a maga ura. Vegyük fel a kesztyűt, éljünk a lehetőségekkel, bátran vágjunk bele új dolgokba. Egy 91 éves mérnök olvasója azt kérdezte tőle, hogy érdemes-e még belekezdenie pszichológiai tanulmányokba? Miért ne?! Sosem késő valami újat és jót elkezdeni.

Endrei Judit mesélt a tévés évekről is. A pesti kollégák nem voltak féltékenyek fiatalka vidéki kislányra, szeretettel fogadták. Tamási Eszter néhány hét ismeretség után azt mondta neki, hogy Juditkám, most szépen megvacsorázunk! Endrei Judit vidéki lányként úgy gondolta, hogy előveszik a kolbászt, szalonnát, hagymát, és nekiállnak falatozni, náluk ezt jelentette a vacsora. De nem: Tamási Eszter kicsomagolt egy mackósajtot, kettétörte, és átadta neki az egyik felét. Ez volt a befogadás, utána sok mindenben segítette a fiatal bemondónőt.

Makovics János elmondta, hogy egyszer élőben látta Kovács P. Józsefet, és megdöbbent, hogy van lába, mert mindig csak deréktól felfelé látta. Endrei Judit elmesélte, hogy sokáig élt a pletyka, hogy Kovács P. József deréktól lefelé, ahol már nem látszott, klottgatyában és zokniban űlt, de ő személy szerint ilyet nem látott.

Endrei Judit aktívan éli az életét, előadásokat tart az aktív időskorról, könyveket ír, sokat utazik, nemrég Azerbajdzsábanban és Rióban is járt. Szentendrén él, imádja a várost, és időnként részt vesz egy hölgyegylet munkájában is. Közben engedett a csábításnak és a Story tv-ben műsort vezet. Ez már más világ, mint húsz évvel ezelőtt, de jól érzi magát benne, szereti a kamerák világát.

Endrei Judit egy kesztölci viccel is gazdagabb lett: Kelemen Zsóka szerint már a 18+ karika mögött is nagyon komoly dolgok vannak, el se tudja képzelni, hogy mit takar az 50+. A beszélgetés végén Nyírő András szép virágcsokorral köszöntötte a vendéget.

További képek az eseményről>>

Olvasta már?

Tanári állás a kesztölci iskolában

Esztergomi Tankerületi Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Kesztölci Kincses József Általános iskola testnevelés-biológia vagy testnevelés- földrajz szakos tanármunkakör be...

Kátyúzási munkálatokat végeznek Kesztölcön

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy 1,5 millió forintos önkormányzati forrásból kátyúzási és útburkolatjavítási munkálatokat végeznek a falu több útszakaszán, többek között a Klastromi úton is.

Oroszlánok a könyvtárban!

Meseolvasással és kézműves foglalkozással folytatódott az Országos Könyvtári Napok sorozat kedden, a kesztölci könyvtárban. Klinger Ági beszámolója!