Az 1980-as évek legendás tv-bemondónője, Endrei Judit a Művházban találkozott a kesztölciekkel május 29-én. Makovics János fotói.

Endrei Judit büszkén mondja, hogy 65 éves elmúlt, megtalálta ennek az életkornak a szépségeit is. Mosolyogva nyugtázta, amikor vendéglátója, Nyírő András elmondta, hogy talán a hegyi levegő teszi, de a kesztölci nyugdíjasok fiatalosak és aktívak. Endrei Judit azzal biztatott mindenkit, hogy számára az igazi szabadság kora a nyugdíjjal jött el. Addig mindig akadt valaki, aki megmondta, hogy mit kell csinálnia, de most végre a maga ura. Vegyük fel a kesztyűt, éljünk a lehetőségekkel, bátran vágjunk bele új dolgokba. Egy 91 éves mérnök olvasója azt kérdezte tőle, hogy érdemes-e még belekezdenie pszichológiai tanulmányokba? Miért ne?! Sosem késő valami újat és jót elkezdeni.

Endrei Judit mesélt a tévés évekről is. A pesti kollégák nem voltak féltékenyek fiatalka vidéki kislányra, szeretettel fogadták. Tamási Eszter néhány hét ismeretség után azt mondta neki, hogy Juditkám, most szépen megvacsorázunk! Endrei Judit vidéki lányként úgy gondolta, hogy előveszik a kolbászt, szalonnát, hagymát, és nekiállnak falatozni, náluk ezt jelentette a vacsora. De nem: Tamási Eszter kicsomagolt egy mackósajtot, kettétörte, és átadta neki az egyik felét. Ez volt a befogadás, utána sok mindenben segítette a fiatal bemondónőt.

Makovics János elmondta, hogy egyszer élőben látta Kovács P. Józsefet, és megdöbbent, hogy van lába, mert mindig csak deréktól felfelé látta. Endrei Judit elmesélte, hogy sokáig élt a pletyka, hogy Kovács P. József deréktól lefelé, ahol már nem látszott, klottgatyában és zokniban űlt, de ő személy szerint ilyet nem látott.

Endrei Judit aktívan éli az életét, előadásokat tart az aktív időskorról, könyveket ír, sokat utazik, nemrég Azerbajdzsábanban és Rióban is járt. Szentendrén él, imádja a várost, és időnként részt vesz egy hölgyegylet munkájában is. Közben engedett a csábításnak és a Story tv-ben műsort vezet. Ez már más világ, mint húsz évvel ezelőtt, de jól érzi magát benne, szereti a kamerák világát.

Endrei Judit egy kesztölci viccel is gazdagabb lett: Kelemen Zsóka szerint már a 18+ karika mögött is nagyon komoly dolgok vannak, el se tudja képzelni, hogy mit takar az 50+. A beszélgetés végén Nyírő András szép virágcsokorral köszöntötte a vendéget.

További képek az eseményről>>

Olvasta már?

Rendelet a helyi zajvédelemről

Tisztelt Kesztölciek! A jó idővel együtt elérkezett azoknak a kerti és ház körüli munkáknak az ideje is, amelyek zajjal járnak. Kérem Önöket, szíveskedjenek követni Kesztölc község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/ 2018. (VI.28.) rendelet...

Vigyázzanak értékeikre!

Tisztelt Kesztölci lakosok! A rendkívüli helyzet idején a csalók is feltűnnek – kihasználva mások aggodalmát, félelmeit a járvány miatt. Ezért különösen óvatosnak kell lenni mindannyiunknak. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORF...

Általános Iskola beiratkozás 2020.

Tisztelt Szülők! Az óvodai ellátás után a tanköteles és iskolaérett gyermeket a szülő/gondviselő köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára. A 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beirat...

ÓVODAI BEIRATKOZÁS 2020

Tisztelt Szülők! A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától (2020. szeptember 1- től) legalá...