Habár idén hétfőről keddre virradó éjszaka várható az augusztusi csillaghullás tetőpontja, egy kis szerencsével a mai Csillaghullás Fesztiválon is láthatjuk a Perseidák meteorrajt!

A Persus csillagkép felől érkező Perseidák meteorraj július 20. és augusztus 20. között majdnem egy hónapon keresztül figyelhető meg, de hétfőről keddre virradó éjszaka várható a jelenség maximuma, ezen az éjszakán hullanak a legszaporábban a meteorrajból származó csillagok - mondta el Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára az MTI-nek.

Fontos, hogy Kesztölcön alacsonyabb a fényszennyezés mint a városokban, így látványosabban fürkészhetjük majd az eget a Csillaghullás Fesztiválon. Mindemellett a hullócsillagok megfigyeléséhez nincs szükség semmilyen távcsőre, azok szabad szemmel láthatók a legjobban.

Milyen programok várnak a Csillaghullás Fesztiválon?

17:30 - Ki gondolta volna? Érdekességek Kesztölcről. Marek Viktor történész, Pető Zsuzsa régész és Hollerné Racskó Erzsébet.

17:30 - Gyerekeknek: barkácsolás, csillagvadászat. Zseblámpás éjszakai séta kicsiknek és szüleiknek!

19:00 - Szalkay Dávid és a Jazzformers koncertje - tavaly is zseniálisak voltak!

20:30 - SantovSka: szlovák népzene, raggae és ska turbózással Pilisszántóról - igazi bulizene!

22:00 - Don.öcs: Villamos csillaghullás: táncolj Kesztölc!

Olvasta már?

Tanári állás a kesztölci iskolában

Esztergomi Tankerületi Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Kesztölci Kincses József Általános iskola testnevelés-biológia vagy testnevelés- földrajz szakos tanármunkakör be...

Kátyúzási munkálatokat végeznek Kesztölcön

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy 1,5 millió forintos önkormányzati forrásból kátyúzási és útburkolatjavítási munkálatokat végeznek a falu több útszakaszán, többek között a Klastromi úton is.

Oroszlánok a könyvtárban!

Meseolvasással és kézműves foglalkozással folytatódott az Országos Könyvtári Napok sorozat kedden, a kesztölci könyvtárban. Klinger Ági beszámolója!