Habár idén hétfőről keddre virradó éjszaka várható az augusztusi csillaghullás tetőpontja, egy kis szerencsével a mai Csillaghullás Fesztiválon is láthatjuk a Perseidák meteorrajt!

A Persus csillagkép felől érkező Perseidák meteorraj július 20. és augusztus 20. között majdnem egy hónapon keresztül figyelhető meg, de hétfőről keddre virradó éjszaka várható a jelenség maximuma, ezen az éjszakán hullanak a legszaporábban a meteorrajból származó csillagok - mondta el Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára az MTI-nek.

Fontos, hogy Kesztölcön alacsonyabb a fényszennyezés mint a városokban, így látványosabban fürkészhetjük majd az eget a Csillaghullás Fesztiválon. Mindemellett a hullócsillagok megfigyeléséhez nincs szükség semmilyen távcsőre, azok szabad szemmel láthatók a legjobban.

Milyen programok várnak a Csillaghullás Fesztiválon?

17:30 - Ki gondolta volna? Érdekességek Kesztölcről. Marek Viktor történész, Pető Zsuzsa régész és Hollerné Racskó Erzsébet.

17:30 - Gyerekeknek: barkácsolás, csillagvadászat. Zseblámpás éjszakai séta kicsiknek és szüleiknek!

19:00 - Szalkay Dávid és a Jazzformers koncertje - tavaly is zseniálisak voltak!

20:30 - SantovSka: szlovák népzene, raggae és ska turbózással Pilisszántóról - igazi bulizene!

22:00 - Don.öcs: Villamos csillaghullás: táncolj Kesztölc!

Olvasta már?

Kesztölcön is megkóstolható Magyarország Tortája

A Boldogasszony csipkéje, Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmesterének alkotása nyerte idén a Magyarország Tortája díjat. A tehetséges fiatal cukrász az elmúlt évek döntőinek rendszeres résztvevője, a tavalyi évben bronzérmet nyer...

Milyen idő várható a Csillaghullás Fesztiválon?

Térségünkben több mint három éve öt fiatal összefogott, akik a meteorológia és a különböző légköri jelenségek iránt rajonganak. Naprakész előrejelzést biztosítanak, illetve visszatekintenek az előző évtized, évszázad időjárására is. A „Dorog...

Bemutatkozik Bíró Ádám

Nemrégiben költözött Kesztölcre Bíró Ádám, aki negyedszáz évig hangszerkészítő mester volt. Jelenleg a másik kedvenc munkáját űzi: műsorvezető-hangosító. Bíró Ádámmal Lehoczki Dávid beszélgetett.