Pozsonyban bemutatták Bárkányi Zoltán Slovenská kuchyňa – Szlovák konyha című kétnyelvű szakácskönyvét.

Pozsonyban november 7. és 10. között az INCHEBA kiállítási csarnokban BIBLIOTÉKA címen nagyméretű nemzetközi könyvkiállítás és vásár zajlott. A kiállítás első napján a Szlovákián kívüli szlovák kiadók számos új kiadványát is bemutatták, köztük falunk szülöttje, Bárkányi Zoltán kétnyelvű szakácskönyvét, amely Slovenská kuchyňa– Szlovák konyha címen Budapesten jelent meg a napokban.

A pilisi, köztük kesztölci szlovák recepteket is tartalmazó könyvet Fuhl Imre magyarországi szlovák költő, újságíró, a könyv szerkesztője mutatta be.

A kiadó írja a kötetről:

„Ebben a könyvecskében az érdeklődő északi szomszédunk, a szlovák nép és részben a hazánkban élő szlovák nemzetiség konyhájának jellegzetességeiből kap ízelítőt. Honfitársaink közül száz- és százezrek szlovákiai útjaik során szívesen térnek be az út menti autóscsárdákba, vagy városi éttermekbe egy-egy adag káposztalevesre vagy juhtúrós sztrapacskára, ami itt, a liptói túró hazájában az igazi. A szlovák konyha iránti érdeklődés szerte a világon, így nálunk is – egyre nő. A SlovakUm Kft. ezzel a receptkönyvvel kíván elébe menni ennek az érdeklődésnek, és 250 szlovák étel receptjét adja a kulináris élvezeteknek hódolók kezébe. A hagyományos szlovák ételek többsége a szükség és a szegénység korából származik. Ma a népi konyha iránti érdeklődés kelti ezeket ismét életre. A szlovák szakácsok – köztük Oscar- díjas konyhaművészek – technológiailag módosítják, tökéletesítik s ezáltal emelik nemzetközi hírűvé és kedveltté ezeket az ételeket. Természetesen ezek receptjeit is tartalmazza a szakácskönyv, amely a széles körű felhasználás igényével készült. Kezdő szakácsok is sikerrel forgathatják, a gyakorlottaknak pedig sok új ötletet, variációs lehetőséget kínál. A könyv végén található receptmutató segít a kívánt ételek kiválasztásában. Végül szükségesnek tartjuk megemlíteni, hogy a receptek általában négy személyre szólnak. A SlovakUM Kft. és a könyv összeállítója bízik abban, hogy az itt leírt szlovák ételek változatosabbá és gazdagabbá teszik sok család étrendjét.

 Jó étvágyat kívánunk!”

A könyvet terjeszti:

SlovakUm Non-profit Közhasznú Kft.

Postacím: 1555 Budapest, Pf. 99

Tel.: +36 1 878 1431

E-mail: slovakum@slovaci.hu

 

Olvasta már?

Vásároljon állampapírt Mobilkincstáron, Webkincstáron otthonról

Nyisson értékpapírszámlát vagy Start-számlát Ügyfélkapun keresztül a Magyar Államkincstárban, vagy vásároljon állampapírt a Kincstár gyors és biztonságos elektronikus szolgáltatásainak (Mobil-és Webkincstár) Ügyfélkapun történő megigénylésével, a ...