Térségünkben több mint három éve öt fiatal összefogott, akik a meteorológia és a különböző légköri jelenségek iránt rajonganak. Naprakész előrejelzést biztosítanak, illetve visszatekintenek az előző évtized, évszázad időjárására is. A „Dorog-Esztergom térségének időjárása” portál üzemeltetői előrejelzést készítettek a Csillaghullás Fesztiválra! Lássuk, milyen idő várható szombaton!

A szombati napunk igazi napsütéses, kánikulai idő jegyében fog telni. Kora reggelre 18-19 fok köré süllyed a hőmérséklet, ami már nem jelent igazi felfrissülést. A reggeli óráktól egyébként sok napsütésben bízhatunk - legfeljebb kevés fátyolfelhő lesz az égen. A csaknem zavartalanul napos délelőttön keresztül délután is folytatódik a kimondottan napos idő. Felhő szinte nem is lesz az égen. Igazi kánikulai meleg időre számíthatunk tehát, hiszen a hőmérő higanyszála a legmelegebb órákban (délután 4-5 óra magasságában) megközelítheti akár a 34 fokot is. Estétől csak lassan hűl majd a levegő - ekkor is még 27 Celsius-fok körüli értékekre számíthatunk. Csapadéktól a nap folyamán egyáltalán nem kell tartanunk. A délies légmozgás időnként mérsékelté válik. A napozást kedvelőknek fontos tudniuk, hogy délelőtt 11 órától délután 4 óráig igen erős UV-B sugárzásra számíthatunk ezen a héten is. Ez időszak alatt tehát érdemes kerülnünk a napozást, hiszen akár negyed-fél óra alatt is le lehet égni.

Fontos megemlíteni, hogy a fesztiválra érkező szülők a gyermeküknek megfelelő öltözetet biztosítsanak. Érdemes nyári sapkát a fejükre tenni, lenge, de a testet elborító öltözetbe bújtatni, illetve magas faktorszámú naptejjel bekenni őket, hiszen, mint a meteorológusok írták, magas UV-B sugárzásra kell számítani. Minden esetben legyen megfelelő mennyiségű folyadék utánpótlás is, sokszor a gyermek nem érzi, hogy szomjas, viszont érdemes odafigyelni, hogy mindig igyon egy kortyot.

Összefoglalva: derült idő vár minket szombaton, így este még csillaghullást is láthatunk. Mindenkinek kellemes kikapcsolódást és jó szórakozást kívánunk!

Az előrejelzést a "Dorog-Esztergom térségének időjárása" biztosította!

Olvasta már?

Kesztölcön is megkóstolható Magyarország Tortája

A Boldogasszony csipkéje, Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmesterének alkotása nyerte idén a Magyarország Tortája díjat. A tehetséges fiatal cukrász az elmúlt évek döntőinek rendszeres résztvevője, a tavalyi évben bronzérmet nyer...

Bemutatkozik Bíró Ádám

Nemrégiben költözött Kesztölcre Bíró Ádám, aki negyedszáz évig hangszerkészítő mester volt. Jelenleg a másik kedvenc munkáját űzi: műsorvezető-hangosító. Bíró Ádámmal Lehoczki Dávid beszélgetett.