A Service4You Hotel Management, Rózsakert Étterem néven nyitotta meg első éttermét, műemléki környezetben, az esztergomi Vízivárosban.

A történelmi környezetben elhelyezkedő, ugyanakkor korszerű épületben a konyha a magyar gasztronómia hagyományit őrzi. Az étterem konyhájában Vidra Péter séf teret enged a modern technológia adta lehetőségeknek. Őrzik a hagyományos ízvilágot, figyelmet fordítanak az alapanyagok minőségére. Ugyanakkor megjelenésben, tálalásban követik a mai irányzatokat.

Ételeik mellett kifejezetten bőséges bor és pezsgő választékkal várják vendégeiket, boraik között megtalálható a kesztölci Szivek Pince Zévé II. Zöldveltelini 2015-ös bora is. De Magyarország borvidékei egytől egyig mind megtalálhatóak a borlapon, a legszebb tételeikkel.

Hetente változó menüvel várják ebédre a vendégeiket: három levesből, öt fő ételből és két desszertből lehet választani (a menü minden hétköznap ebédidőben érhető el). A menü mellett pedig állandó és időszakos étlapból is választhatunk.

Az 50 férőhelyes belső térből páratlan kilátás nyílik a Dunára, a további 40 fő leültetésére alkalmas teraszról, illetve a belső udvarról pedig a Bazilika épületét csodálhatják a vendégek. A belső udvar 100-150 fős rendezvények megtartására is kiválóan alkalmas.

A Vízivárosi Rózsakert egy olyan műemlék együttes, amely több évtizedig tartó feltáró és helyreállító munka eredményeként jött létre. A Dzsámi Múzeum állandó és időszakos kiállításoknak is helyet ad, 400 év történelmét ismerhetik meg itt a látogatók. A Dzsámi Kávézó jellegzetessége a padlózatát adó középkori út, melyet teljes épségében tártak fel a régészek. A kávézó Duna parti bejárata az a „Kis Kapu”, melyen keresztül 1543-ban Szulejmán első három szpáhija betört a várba, majd elfoglalta a bástyát és megadásra kényszerítette a várvédőket. A Malom-bástya és Veprech-torony idegenforgalmi látványossága annak a vízgépnek a működő modellje, amely 210 éven át feljuttatta a várba az ivóvizet.

Olvasta már?

Pilisi Natúrpark: megkezdték a felmérést

Egyetemi oktatók és 25 tájépítész hallgató járta körbe a Pilis településeit a Virágzó Kesztölc Egyesület meghívására. A felmérés májusban zárul. Hubayné dr. Horváth Nóra, a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési karának oktatója ...