Kesztölc kedvenc bulizenekara a Szász Nosztalgia Duó. Lelkesen teljesítenek báljainkon, ahol megjelennek, ott nem marad szék foglalt.

Sepsiszentgyörgyön születtem 1991-ben. Kiskorom óta zenével körülvéve nőttem fel, édesapám trombitás - emellett megtanult harmonikázni is Így állandó zeneszó volt nálunk. Általános 1. és 2. osztályát Sepsiszentgyörgyön a Plugor Sándor Művészeti LÍceumban jártam és 2-évet hegedülni tanultam. 8 éves korom óta járok szüleimmel zenélni. 2000-ben költöztünk Magyarországra és az utunk Kesztölcre vezetett, ahol jelenleg is élek/élünk. Általános iskolát Kesztölcön jártam ki, majd Dorogon a Zsigmondy Vilmos Gimnázium és Informatikai Szakközépiskolában érettségiztem - gimnáziumi tagozaton. Ezután a műszaki pálya felé orientálódtam és 2012-ben végeztem a Széchenyi István Egyetem - kihelyezett tagozatán Esztergomban mint Gépipari mérnökasszisztens, ezután 1 hónap pihenő következett és munkába álltam az SPH Plusz Kft-nél mint géptervező. Jelenleg 3. évfolyamos vagyok a Szent István Egyetem Gépészmérnök Szakán és 2015.november 2 óta  Esztergomban a Kirchhoff Automotive Kft-nél dolgozom mint CAD mérnök.

 Miként alakult ki ez a vonzalom ehhez a zenei stílushoz, amit képviselnek?

Kiskorom óta a zene vesz körül, édesapám trombitás, harmonikás amióta az eszemet tudom állandóan hangszer van a kezemben. Azt mondanám,hogy ebbe nőttem fel. Szüleim a 90-es évek óta együtt zenéltek, folyamatosan jártak lakodalmakba, egyéb rendezvényekre valamint Édesapám tagja volt jó néhány zenekarnak -különböző felállásokban és kiskorom óta én is jártam velük, kezdetben mint cintányéros. 

Saját dalaikat adják elő vagy másokét, feldolgozásokat?

Saját dalt nem adunk elő sajnos, valahogy ez elkerült eddig bennünket. Feldolgozásokat adunk elő, megpróbálunk minden igényt kielégÍteni, azonban annyit mindig elmondok a felkérőink fele,hogy mi - leszámÍtva néhány szlovák dalt ami a kesztölci légkörben megtanultunk- kizárólag magyar dalokat játszunk. Van aki ezt értéleli.

Saját lemezük van e már s ha nincs tervezik-e?

Önálló hanganyag nem készült, leszámÍtva egy videó anyagot melyet Gaál Lajos közreműködésével vettünk fel immáron 10 éve. Hál Istennek nincs arra szükségünk - és nem szeretnék nagyképű lenni-,hogy ily módon reklámozzuk magunkat. Amatőr felvételek készültek, de azok nem olyan minőségűek amihez a nevünket adnánk és kiadnánk. 

Sokfelé fellépnek nem csak itthon, külföldön is. Mennyire érzik a közönség szeretetét, és milyenek a visszahangok szereplésüknek ?

Így van, megjártuk már magunkat pár helyen amiről úgy gondolom,hogy nagy szó egy ilyen szintű "hakni" bandánál. A legtávolabbi helyek a teljesség igénye nélkül: 2005; 2006 Belgium- Peer városa, Nádszeg - Alsó Szeli (Pozsonytól néhány km-re) , Miklósi - Bedegkér (Somogyország), Nagyszalonta (Erdély), Tiszafüred és még sorolhatnám. Számomra nagyon fontos,hogy örömet okozzunk amikor játszunk és ha azt látom,hogy boldogok és jólérzik magukat akkor már megérte az egész. Szintén nem önfényezés, de nem volt még olyan alkalom,hogy rossz visszhangok keringtek volna rólunk, igyekszünk mindenki kedvére tenni amennyire az adott körülmények engedik de aki ebben a szakmában van az tudja,hogy ez majdnem lehetetlen. 

Válogatnak e hogy hol lépnek fel, vagy bárhová elmennek ?

Igen, én nagyon sok időt fordÍtok egy-egy felkérés elfogadásának a kérdésével. Első és legfontosabb szempont,hogy hová és kinek kell menni zenélni. Sajnos nagyon sok a "piackutató" aki csak körbekérdez aztán nem lépünk tovább, igyekszem elkerülni az ilyet. Fontos,hogy tudjam mi a konkrét elvárás, nem szeretnék se a felkérőnek se magunknak kellemetlenséget. 

Szaxofonos énekesnek lenni "nehéz" dolog ?

Nincs könnyű része, aki ebben a szakmában vagy stÍlusba mozog az jól tudja,hogy egy énekes vagy egy hangszeres tag is ugyanannyit dolgozik nincs különbség csupán a feladatok sokasodnak. Ez már csak akkor lehet igazán kellemes ha mellé még vőfély is vagyok - mert azzal is foglalkozok immáron 5 éve. 

A duóból trió lett : ez változtatott valamit tevékenységükben ?

Abszolút előre lépés volt, beléptem én mint egy hangszer Így tudtunk már menet zenéléseket is vállalni valamint újfajta hangzást adott a zenekarnak mely rengetek új felkérést is hozott. Abból adódóan,hogy nem csak egy szintetizátor szól,hanem egy száraz hangszer is  - volt egy eset mikor áramszünet miatt az mentette meg a bulit. Sajnos 2012-ben Édesanyám elhunyt és döntést kellett hozni, Ő az utolsó szavaival is arra bÍztatott minket ,hogy folytassuk történjék bármi is, Így az Ő emlékét is ápolva és betartva az igéretünket folytattuk. Ez egy hatalmas törés volt számunkra, nem csak egy tagot vesztettünk a zenekarból hanem egy feleséget - édesanyát. Közel 1 évbe telt mire sikerült magunkat úgymond, újra szintre hozni - ez volt eddigi pályafutásunk legnehezebb időszaka. Párhuzamosan a Duó formáció mellett beléptem a Leányvár Sramliba 2014-ben Így a szabad hétvégék száma tovább csökkent de igyekszem össze egyeztetni a két zenekar fellépéseit. 

Mik a terveik a jövőt illetően?

Maradunk ezen az úton és tovább csináljuk amit eddig is. Folyamatosan várjuk a felkéréseket és lehetőségeket a szereplésre. A falu életében továbbra is szeretnénk aktÍv támogatói szerepet játszani mint az elmúlt években - rengetek jótékonysági bálon zenéltünk melyek bevétele nemes célokat szolgát - ilyenkor kicsit nagyobb is az emberben a drukk,hogy na most oda kell tenni és meg kell csinálni ,ez erőt ad nekünk. Fejleszteni is szeretnénk, minden évben új eszköz illetve felszereléseket kell vásárolni - lépést kell tartani a technikával és nyitni szeretnénk a hivatalos rendezvények irányába reméljük számlaképességünk előnyt jelent a versenytársakkal szemben.  

Olvasta már?

New Jump

Pálvölgyi István - dob Dózsa Balázs:Bass  Kara Zoltán (Koni) - gitár Kiss Virág - vokál Nádasi István - ének és szöveg