Kesztölc község területén a Kőbánya több évtizede üzemel. Jelenleg a bányászati tevékenység az éppen érvényes Műszaki üzemi terv alapján folyik.
 

A bánya jelenlegi tulajdonosa Műszaki üzemi terv alapján kérelmezte a Komárom - Esztergom Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, és Természetvédelmi Osztályától (továbbiakban: Kormányhivatal), mint engedélyező hatóságtól a jelenlegi maximális kitermelés mértékének emelését.
A Kormányhivatal a jogszabályi előírásoknak megfelelően megkereste az illetékes szakhatóságokat a megküldött előzetes dokumentációval kapcsolatban. Illetékes szakhatóság - többek között - a település jegyzője is, akinek a megküldött dokumentáció és a Helyi Építési Szabályzat összhangjáról kell nyilatkozni.
A kőbánya területe a Helyi Építési Szabályzatban bányászati besorolású területen található, már évtizedek óta működő bánya, a vizsgálati dokumentáció szerint a bányateleknek koordinátákkal lehatárolható területében változás nem történik.
Mivel a megküldött előzetes vizsgálati dokumentáció tartalma nem ellentétes a település jelenleg hatályban lévő Helyi Építési Szabályzatával, ezért a jegyző a Kormányhivatal részére ezt a tájékoztatást megküldte.                                             A Kőbánya működésével kapcsolatos szakmai felügyeletet az illetékes Bányakapitányság látja el.

Olvasta már?

Tájékoztatás fakivágásról

Tisztelt Lakosaink! Ezúton értesítjük Önöket, hogy 2021. szeptember 20-án az Erdészeti hatóság engedélyével fakivágási munkálatok kezdődnek az Esztergomi utca végén az Erzsébet parkban és a Major utca végén a régi buszfordulónál. Az elöregedett...

Beiskolázási támogatás 2021

A Kesztölci Polgármesteri Hivatal 2021-ben is egyszeri rendkívüli települési támogatást nyújt az általános iskolás korú gyermeket nevelő családoknak, akiknek gyermeke/gyermekei a helyi Kincses József Általános Iskolába, vagy az esztergomi Montá...